بر اساس گزارش شبکه اقدام اروپا (PAN) در زمینه آفت کش ها، از هر سه میوه ای که در بلژیک فروخته می شود، یک عدد به آفت کش هایی آلوده است که مضر ترین آفت کش ها محسوب می شوند.
این سازمان غیردولتی در بیانیهای گفت: «افزایش چشمگیر آفتکشهای خطرناک موجود در میوهها و سبزیجاتی که در اروپا فروخته میشوند، گواه این است که دولتها به تعهدات قانونی خود عمل نمیکنند».
مطالعه آن با عنوان “میوه ممنوعه” بر اساس داده های جمع آوری شده بین سال های 2011 تا 2019 توسط 30 آژانس اروپایی از جمله آژانس فدرال بلژیک برای ایمنی زنجیره غذایی (FASFC) است.
بلژیک در لیست بدترین متخلفان قرار داشت و تنها ایرلند، فرانسه، ایتالیا و آلمان عملکرد ضعیفتری داشتند.
در مجموع، 97170 نمونه از میوههای تازه رشد شده در اروپا در طول 9 سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، در این مدت PAN Europe افزایش چشمگیر 53 درصدی در باقیماندههای آفتکشهای “بسیار خطرناک” و سمی را نشان داد که برخی از آنها قرار بود در سال 2011 ممنوع شد.
این سازمان گفت: «بر اساس استراتژی ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا از مزرعه تا چنگال، استفاده از این آفتکشها باید تا سال ۲۰۳۰ در اتحادیه اروپا به نصف کاهش یابد.
کمیسیون اروپا در حال حاضر مدعی کاهش 12 درصدی در سال 2019 در مقایسه با 2015-2017 است. با این حال، این گزارش، که شواهدی از مقدار آفتکشهایی که واقعاً به مواد غذایی ختم میشوند، ارائه میکند، رد محکمی بر این ادعاست… استفاده از خطرناکترین آفتکشها در اروپا در واقع در حال افزایش است، نه کاهش.
در سال 2011، 18 درصد از نمونههای بلژیک آلوده بودند – رقمی که از آن زمان به 29 درصد رسیده است.
مواد شیمیایی خطرناک برای سلامتی انسان
در حالی که آفت کش ها می توانند ابزار مفیدی در کشاورزی برای محافظت از محصولات در برابر تخریب توسط حشرات باشند، برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده می توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند. یکی از آنها تبوکونازول است، قارچکشی که PAN Europe میگوید با وجود سمی بودن برای تولید مثل، اغلب در گیلاسهای تولید شده در سال 2019 در اسپانیا و سایر کشورهای عضو یافت شده است.
PAN Europe گفت: «اگرچه دانشمندان در مورد شواهد فزایندهای هشدار میدهند که چنین «کوکتلهای شیمیایی» تأثیرات سلامتی انسان را تقویت میکنند، چنین ترکیبهایی هنوز توسط مقامات ارزیابی نمیشوند، همانطور که توسط قانون لازم است.
آلوده ترین میوه ها طبق این مطالعه عبارتند از: گلابی (87 درصد نمونه های کشت شده در بلژیک)، تمشک (51 درصد نمونه ها)، هلو (45 درصد)، توت فرنگی (38 درصد)، گیلاس (35 درصد) و زردآلو. 35 درصد.
برای سبزیجات، آلودگی کمتر است، زیرا آنها کمتر در معرض حشرات و بیماریها هستند و در نتیجه از آفتکشها کمتر استفاده میشود: 13 درصد از نمونهها در سال 2019 آلوده بودند (در مقایسه با 11 درصد در سال 2011)، با سبزیجاتی که بیشتر مورد توجه قرار گرفتند کرفس، کرفس و کلم پیچ (31%).
PAN Europe خلاصه کرد: “قوانین نادیده گرفته می شوند و مصرف کنندگان در معرض موج فزاینده قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرند.”
اروپا به وضوح در حال دور شدن است، نه به سمت کشاورزی پایدارتر. در حالی که مقامات خود را به شاخصهای غیرقابل اعتماد پیشرفت بسنده میکنند، باقی ماندههای آفتکشهای قابل مشاهده، تأثیر آنها بر سلامت انسان و کاهش سریع جمعیت حیاتوحش داستان واقعی را روایت میکنند.