دریای شمال به عنوان بازیگر قدرت انرژی سبز: نشست سران در اوستنده جاه طلبی های بزرگی را مطرح می کند

دریای شمال به “بزرگترین نیروگاه انرژی سبز اروپا” تبدیل خواهد شد، اگر جاه طلبی های دومین اجلاس دریای شمال در اوستنده این هفته محقق شود.

شرکت کنندگان در اجلاس امسال شامل بلژیک، دانمارک، آلمان و هلند به اضافه چهار کشور جدید فرانسه، بریتانیا، نروژ و لوکزامبورگ بودند.

سال گذشته، بلژیک، دانمارک، آلمان و هلند هدف خود را چهار برابر کردن ظرفیت تولید برق دور از ساحل به حداقل 150 گیگاوات تا سال 2050 تعیین کردند.

برای مقایسه، نیروگاه‌های هسته‌ای بلژیک که در حال حاضر مشغول به کار هستند، 4 گیگاوات و نیروگاه‌های بادی دریای شمال آن 2.3 گیگاوات تولید می‌کنند که هدف آن سه برابر شدن تا سال 2030 یا بیشتر است.

بلژیک محرک اصلی پروژه اجلاس است، نخست وزیر الکساندر د کرو (Open Vld) به عنوان میزبان خدمت می کند و توضیح می دهد که سطح بسیار بالا تعیین شده است.

د کرو در توییتر خود با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در انرژی فراساحلی نیز شغل ایجاد می کند، گفت: “با پیوستن به نیروها، انتقال انرژی را تسریع می کنیم، رهبری تکنولوژیک خود را تقویت می کنیم و میلیون ها خانوار و کسب و کار در اروپا را با انرژی کم کربن تامین می کنیم.”

در طول این اجلاس ما می خواهیم با هم در مورد اینکه چگونه می توانیم از انرژی های تجدیدپذیر در دریا استفاده بهتری داشته باشیم، فکر کنیم. هدف نهایی این است که اروپا را کمتر به سوخت های فسیلی مانند گاز طبیعی، نفت و زغال سنگ وابسته کنیم.

دریای شمال در حال حاضر نیروی باد را از طریق توربین های اقیانوسی تولید می کند – تلاش هایی که بازیگران اجلاس امیدوارند گسترش دهند. در ماه فوریه که شاهد هوای طوفانی بودیم، دریای شمال 15 درصد برق بلژیک را به خود اختصاص داد.

هدف این است که سایت‌های مختلف فراساحلی را برای پاسخگویی بهتر به تقاضا و در عین حال دور شدن از وابستگی به گاز و سوخت‌های فسیلی به هم مرتبط کنیم. افزایش چشمگیر ظرفیت تولید در دریای شمال اولین گام است. دوم پیوند ظرفیت های ملی است.

فرانسه پروژه مشابهی با ایرلند دارد – از این رو دعوت آنها به اجلاس – و اتصال این دو کابل معماری اساسی پروژه دریای شمال را تشکیل می دهد.

بلژیک و دانمارک با توجه به ظرفیت فزاینده نیروی بادی فراساحلی خود، مایلند از تولید بیش از حد اجتناب کنند و اطمینان حاصل کنند که انرژی به جایی که نیاز است تحویل داده می شود.

بلژیک علاوه بر انرژی بادی، از سال گذشته با زیرساخت‌های آزمایشی برای تولید انرژی خورشیدی نوآوری کرده است.

وینسنت ون کوئیکنبورن، وزیر دریای شمال بلژیک، گفت: «دریای شمال به موتور استقلال انرژی ما تبدیل خواهد شد.

پنل های خورشیدی شناور این پتانسیل را دارند که 1 گیگاوات انرژی سبز اضافی در اولین منطقه دریایی تولید کنند. از طریق این پروژه نمایشی، شرکت‌های ما می‌توانند نقشی پیشگام در توسعه جهانی این فناوری ایفا کنند و به رشد اقتصادی کمک کنند که مشاغل جدید ایجاد می‌کند.»

ذخیره برق سبز نیز موضوعی بود که در این اجلاس به همراه امنیت زیرساخت های انرژی مورد بررسی قرار گرفت.

علاوه بر این، بلژیک قصد دارد اولین جزیره انرژی جهان را بسازد، مرکزی برای تبادل برق بین مزارع بادی و اتصالات داخلی به سرزمین اصلی.

انتظار می رود این جزیره که پرنسس الیزابت نام دارد تا اواسط سال 2026 تکمیل شود و در حدود 45 کیلومتری ساحل واقع شده و هدف آن برای سال 2050 حداقل 300 گیگاوات باشد.

این پروژه تنها برای TritonLink 3.6 میلیارد یورو گران است که 1.4 میلیارد یورو آن از بلژیک خواهد آمد – مبلغی که مدیر شبکه Elia قصد دارد به مصرف کننده منتقل کند.

صورتحساب جزیره انرژی بلژیک در عین حال از 450 یورو به 600 میلیون یورو افزایش یافته است و همچنین به مصرف کننده نهایی منتقل می شود.

بخشی از هزینه ها (100 میلیون یورو) توسط اتحادیه اروپا تامین می شود و این طرح تا سه دهه طول می کشد تا به نتیجه برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *